Ik help leidinggevenden en Teams om fijner en effectiever samen te werken

Bijna iedereen is onderdeel van een groep of Team. En hoewel we allemaal vanzelfsprekend in deze groepen werken, leren we nergens hoe we nu echt fijn en effectief kunnen samenwerken met elkaar. Gek eigenlijk hè?

Je kunt natuurlijk van alles zelf (uit) proberen en al doende leren. Met vallen en opstaan. Of je kan je Teamontwikkeling professionaliseren en versnellen door je te laten begeleiden door een professionele Teamcoach. Het resultaat: Een betrokken Team dat geïnspireerd en fijn samenwerkt en waarbij de afgesproken resultaten behaald worden.  

"Zorgen dat er fijn wordt samengewerkt 

in je Team is nog niet zo makkelijk." 

Door je ervaring weet je inmiddels wel een beetje met wie jij fijn kunt samenwerken en hoe je een team kunt aansturen. Er voor zorgen dat iedereen geïnspireerd en efficiënt samenwerkt is een heel ander verhaal. Als je heel eerlijk bent, dan ‘doe je maar wat’. 

En dat is logisch. 

Wellicht ben jij net als vele anderen je loopbaan gestart als inhoudelijk (vak)expert en omdat je daarin steeds succesvoller werd, doorgegroeid naar een leidinggevende functie.

En dan verandert er 'plotseling' heel wat. Mensen kijken dan ineens naar jou én jouw Team voor de resultaten en niet langer alleen naar jouw individuele bijdrage.

Je voelt je verantwoordelijk en teamleden komen met lastige dingen nu naar jou toe. Dat vraagt nogal wat van jouw leiderschap. Je probeert wat uit en kijkt hoe andere leidinggevenden het in jouw organisatie doen. Ook zijn eerdere ervaringen met leidinggevenden een voorbeeld voor jouw stijl van leidinggeven en de manier hoe je samenwerking binnen je Team stimuleert.

Zolang het allemaal ‘goed’ gaat, iedereen in je Team min of meer tevreden is, de resultaten gehaald worden en er niet al teveel gedoe is, is er geen aanleiding om te leren hoe je nu fijn en efficiënt kunt samenwerken met elkaar en welke rol jij daar in speelt. Toch?

Totdat....


  • Die ene fijne en super goede collega uit je Team ineens zijn/haar baan op zegt waardoor jullie het werk (tijdelijk) met minder mankracht moeten doen en je ineens spanningen in je Team merkt. Iedereen heeft wel wat te klagen en beginnen te roddelen. Langzaam wordt het ‘minder gezellig’ met elkaar.
  • Door de vele wisselingen in jullie team afgelopen tijd en de drukte, hebben jullie nog steeds niet echt de tijd genomen om elkaar goed te leren kennen en afspraken te maken hoe jullie willen werken. Er is veel onderling overleg nodig en niemand durft echt zelf beslissingen te nemen. Het besluitvormingsproces verloopt onnodig traag. 
  • Na elk kwartaal stellen jullie teleurgesteld vast dat de voorgenomen acties en plannen en KPI's weer niet gehaald zijn. Steeds vaker worden jullie daar als Team(lid) op aangesproken. Aai, dat is niet echt fijn. Jullie werken zo hard en weten heel goed wat er moet gebeuren, waarom lukt het nou steeds niet vraag je je af?
  • Je de laatste tijd veel minder zin hebt om te werken met en in jouw Team. Je kunt niet echt één oorzaak aanwijzen, het is meer een 'onderbuikgevoel'. Je hoopt dat het vanzelf weer over gaat, maar eigenlijk weet je al dat dit niet zo zal zijn.

Wat nu?  • Hoe fijn zou het zijn als er dan eens iemand met je mee kon kijken om samen met jou en jullie Team te onderzoeken wat er nu aan de hand is en wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn zodat jullie weer met plezier en vol inspiratie lekker samen aan het werk gaan.
  • Dat iemand jullie helpt om de randvoorwaarden om fijn en efficient samen te werken in kaart kan brengen zodat jullie jezelf als Team goed kunnen organiseren. De basis goed op orde!
  • Wat als iemand meekijkt die geen belang heeft bij (de resultaten van) jullie Team en jou als leidinggevende maar wel scherp kan analyseren en durft te benoemen waar het nu aan schort. Iemand die de context van jullie organisatie snel begrijpt en weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat bij veranderprocessen in organisaties en vooral oog heeft voor de "zachte kant". 
  • Heel goed weet en begrijpt als het even niet lekker loopt in je werkt en in je Team en er voor kan zorgen dat jullie daar bewust bij stil staan zodat jullie vervolgens weer meters kunnen maken. Want soms is één stap terug nodig om er drie vooruit te zetten. Denk je eens in wat er dan (weer) mogelijk is!!

Mijn aanbod


Teamscan

Aan de hand van het Teamwiel® doorloop ik met jullie de zes succesfactoren van geïnspireerd samenwerken. Na de sessie hebben jullie direct inzicht welke succesfactor(en) jullie Team succes saboteert en wat jullie daar aan kunnen doen. De eerste stap in jullie Teamontwikkeling is gezet.

"Meten is weten"

Duur:1- 2 dagdelen Teamdag

Jullie willen echt een keer de tijd nemen voor elkaar en werken aan jullie Teamontwikkeling. Het ontwikkelen en begeleiden van de Teamdag neem ik voor mijn rekening. Jullie zijn committed om aan de slag te gaan en samen bepalen we het thema van de dag. Na afloop hebben jullie inzichten en praktische vaardigheden gekregen om beter samen te werken.

"Wat je aandacht geeft, groeit"

Duur: 1 dag


Intervisie

Met elkaar een casus uit de dagelijkse praktijk bespreken om samen mét en van elkaar te leren wat er nu niet lekker loopt en oplossingen te vinden. Intervisie leent zich hier perfect voor. Ik begeleid het intervisie proces en na afloop kunnen jullie zelf aan de slag met de opgedane inzichten.

"Alleen ga je sneller, samen kom je verder"

Duur: 1 dagdeel


Reacties van opdrachtgevers

We  zijn een nieuw team en zoekende naar de beste samenwerking en het benutten van elkaars kwaliteiten. We willen graag één Team worden die op elkaar kan vertrouwen en elkaar aanvult.

Na de Teamsessie met de Teamscan hebben we onszelf, elkaar en ons team beter leren kennen en van daaruit kunnen we weer verder.


Anouk heeft een rustige uitstraling, voelde snel vertrouwd waardoor in korte tijd veel persoonlijke zaken werden gedeeld, niet zweverig, samenvattend en conclusies trekken tussendoor.


Je begeleid niet alleen het Team, stiekem coach je mij als Manager ook en daar leer ik heel veel van.


Over mij


Ik heb 20+ jaar ervaring in het bedrijfsleven als Consultant, Jurist & HR Professional aangevuld met verschillende Management en (Team)coach opleidingen. Ik coach professionals & Teams in organisaties om beter samen te werken met elkaar. 

Teamcoach certificering

Mijn aanpak 

Iedere groep is weer anders en werken met mensen vraagt in de basis vooral nieuwsgierigheid en een open blik. Iedere keer weer. Bij zowel de eerste kennismaking als elke daaropvolgende sessie(s). Daarom is mijn begeleiding van een Team en groep mensen altijd maatwerk.

Benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? 

Stap 1:
Vrijblijvende Intake

Tijdens dit online gesprek  geef je aan waar jij en je Team zoal tegenaan lopen. Met behulp van mijn vragen wordt jullie vraagstuk steeds concreter. Daarnaast onderzoeken we of er voldoende basis is om jullie te begeleiden. 

Stap 2:
Voorstel op maat

Op basis van het Intake gesprek maak ik een voorstel voor mijn begeleiding. Het voorstel ontvang je per e-mail binnen enkele werkdagen. Ben je akkoord met het voorstel? dan plannen we de Team sessie(s) meteen in!

Interesse?

Neem contact op:

info@anoukronden.nl / 06-20207530