Neem contact met me op

Wil je starten met een coachtraject, heb je vragen over Teamontwikkeling of wil je dat ik eens met je vraagstuk meedenk?

Neem dan vrijblijvend contact met me op via onderstaand contactformulier of e-mail naar info@anoukronden.nl 

Ik antwoord zo snel mogelijk!


Mijn ontwikkeling tot professioneel (Team)Coach:

Als afgestudeerd jurist begon ik mijn carrière als Consultant bij een groot advieskantoor en daarna werkte ik bij verschillende bedrijven als internationaal HR- en Project Manager. Ik kreeg een inkijk in enorm veel organisaties en werkte met veel mensen samen.

Effectieve communicatie-en adviesvaardigheden ontwikkelde ik in mijn vak als juridisch adviseur en paste ik daarna als (zelfstandig)HR consultant vanzelfsprekend toe. Het lag me en ik vond het leuk. Vooral de interactie tussen mensen en hoe effectiever samen te werken fascineerde me hierbij steeds.

Toch had mijn werk vooral nog een inhoudelijke basis en deed ik daarnaast zoveel mogelijk aan persoonlijke ontwikkeling via o.a. diverse management development opleidingen (o.a. De Baak) en individuele coaching. Eenmaal als eindverantwoordelijk leidinggevende besefte ik dat wanneer ik mijn team effectiever wilde kunnen ontwikkelen, ik eerst mezelf weer verder persoonlijk te ontwikkelen had. In 2021 heb ik daarom de post-hbo opleiding tot professional Coach (op practitioner niveau) bij Inzicht Coaching en Communicatie afgerond waarna ik in september 2021 ook mijn eigen coachpraktijk ben gestart. Daarna maakte ik vrij snel de keuze om mij ook te specialiseren in het professioneel begeleiden van Teams in organisaties en volgde ik een opleiding tot StiR gecertificeerd Teamcoach bij Teamchange. In februari 2023 heb ik mijn NOBCO/ EMCC certificering tot Foundation coach behaald en heb ik de intentie om door te groeien naar het volgende certificeringsniveau. Omdat ik mijn eigen ontwikkeling en professionalisering als coach heel belangrijk vind doe ik aan intervisie en volg ik bijscholing. 

Naast de begeleiding van professionals en teams in organisatie coach ik 1 op 1 wandelend in de prachtige natuur in Zeist.  

Mijn persoonlijke verhaal:

Voor de buitenwereld had ik het allemaal goed voor elkaar.... 

Afgestudeerd jurist, een baan bij een gerenommeerd advieskantoor, mooie leasebak, mooie jurkjes, hoge hakken en daar ging ik hard aan de slag. Lange werkweken met uren schrijven in een competitieve werkcultuur, het ging me goed af en ik maakte snel carrière. Ik droomde van die baan, werkte er hard voor want als ik eindelijk ‘daar’ was dan zou ik alles hebben wat ik wilde totdat ik me steeds vaker begon af te vragen ‘is dit het nu?, maakt dit me nu écht gelukkig?’ Ik schrok van mijn eigen gedachtes. Hoe kon ik dit nou denken, ik had toch alles waar ik altijd van gedroomd had en ik deed het toch zo goed? Dus stopte ik die gedachte snel weer weg.

Totdat ik werd gedwongen om na te denken wat ik nu écht wilde

Dat kwam op het moment dat mijn relatie strandde en ik daarna een vervelend auto ongeluk kreeg waardoor mijn veilige basis weg viel en hard werken even niet meer lukte. Ik kwam er achter dat ik me tot nu toe liet volgen door wat er op mijn pad kwam en altijd flexibel mee bewoog. Ik maakte keuzes altijd vanuit mijn hoofd en niet met mijn hart. Wat wilde ik nu zelf? Ik wist het écht niet meer. En om deze vraag te beantwoorden moest ik op ontdekkingstocht naar mezelf, want wie was ik nou eigenlijk? En wat wilde ik nou écht zelf? 

Met behulp van coaching zag ik mijn eigen kwaliteiten en begon ik wat ik belangrijk vond steeds beter in te zien. In plaats van een keuze vanuit mijn hoofd te maken, leerde ik meer te gaan luisteren naar mijn gevoel. Wat een eye opener was dat voor mij! Ik ontdekte steeds meer van mezelf en het lukte steeds beter om andere keuzes te maken. Hoewel ik het af en toe heel eng vond kreeg ik steeds meer vertrouwen in mezelf en ik werd ik steeds trotser doordat ik nu veel meer mijn eigen leven aan het leiden was in plaats van dat ik 'volgde'.

Als je vaak in cirkels blijft nadenken over de vraag: “Wat wil ik nu eigenlijk écht?” kan het soms voelen alsof je vast zit en geen uitweg weet. Ben je dit gepieker zat, wil je nieuwe keuzes maken voor je zelf maar weet je niet welke of hoe je dat moet doen. Dan is het écht tijd om stil te staan bij wie jij op dit moment bent. Ga met jezelf aan de slag! En vind je het lastig om dit in je eentje te doen, of weet je niet goed waar te beginnen. Laat je dan begeleiden door een goede coach. 

Om een waardevol leven te gaan leiden moet je weten wie je bent, wat nu belangrijk voor je is en keuzes  durven maken. Door die keuzes écht te gaan ervaren ontdek je wat er écht bij je past. En dat geldt voor alle dingen in je leven. Blijven nadenken in cirkels over de vraag: ‘Wat wil ik nu écht?’ heeft geen zin, daar kom je in je eentje met nadenken niet uit, anders had je het antwoord namelijk wel al gevonden 😉

“Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou.’ – Paulo Coelho

En als je me verder zou kennen dan zou je weten dat:

  • Ik ben opgegroeid aan zee, in een vestingstadje aan het Haringvliet en heb gestudeerd in het bourgondische Maastricht. Via het stadse leven in Rotterdam en Amsterdam woon ik nu met mijn man en twee jonge zonen in het midden van het land in de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug (Zeist).
  • Ik kleuren bij de dagen van de week zie. Dit heet officieel synesthesie. Nee, het is geen enge ziekte en je hebt er eigenlijk ook geen voor- of nadeel van, maar het is wel “nice to have”. Wil je weten welke kleuren? maandag=blauw, dinsdag=groen, woensdag=rood, donderdag=oranje, vrijdag=paars, zaterdag=blauw en zondag=geel en dit is elke week hetzelfde.
  • Als ik eenmaal fan van iets ben dan rijd ik gerust 50 km extra om juist die speciale thee, Italiaanse amandelkoekjes of bakje zoete olijven te scoren. I love it!  En oh ja, ik ga ook al jaren naar mijn kapper in mijn oude woonplaats Amsterdam terwijl ik daar nu driekwartier rijden vandaan woon.
  • Ik als kind F-16 piloot, balletdanseres en bij een parfumerie wilde werken. Ik ben nog steeds dol op parfum, mooie flesjes en alles dat lekker ruikt.
  • Ik ben dol op borrelen en uitgebreide borrelplanken, maar er gaat niets boven échte bitterballen!

Voel je je aangesproken en wil je weten of coaching door mij voor jezelf,  jouw Team óf mijn 3 maanden coachtraject iets voor je kan zijn?

Vraag dan nu een gratis online kennismaking (max. 30 min) met mij aan via onderstaand formulier. Het verplicht je tot niks.

Anouk is voor mij op het juiste moment op mijn pad gekomen. De werkwijze en persoonlijkheid van Anouk sloten volledig aan bij wat ik zocht in een life coach. Ze stelt je op je gemak, stelt de juiste vragen en gaat echt de verdieping in. Gedurende de sessies ben ik dan ook meer gegroeid dan ik ooit had gedacht. Ontzettend bedankt voor je wandelingen in de mooie omgeving van Zeist, je vertrouwen en rake vragen. Door jou ben ik echt een hele belangrijke en mooie ervaring rijker.

Jorien